Scenario kinderstoet Mortsel

2007


Het gekkebekkebeest doet vanalles op voorhand verdwijnen.
Dingen die erg opvallen, betrek er de scholen bij!
Begin er nu al aan zodanig dat als iemand van je gemeente iets niet vindt dat het het gekkebekkebeest wel zal zijn die het heeft doen verdwijnen.

scenario kinderstoet van Mortsel

De burgemeester van Mortsel zit met een groot probleem het wapenschild van Mortsel is verdwenen.
In Mortsel verdwijnen er de laatste tijd heel wat dingen, al de koffiekoeken van de bakker zijn onlangs verdwenen en de beenhouwer zoekt nog steeds naar zijn groot beenhouwersmes…
De burgemeester van Mortsel weet ondertussen wie de dader is, het gekkebekkebeest.
Gekkebekkebeesten zijn leuke beesten die normaal gezien nooit domme dingen doen buiten de zeer maffe gekkebekkendans.
Daarom denkt de burgemeester dat er maar 1 persoon de zaak kan oplossen, de rattenvanger van Hamelen en die kennen we want dat is niemand minder dan ERIC BARANYANKA VAN KETNET.

ERIC BARANYANKA (KETNET) gaat op zoek met de kinderstoet van Mortsel naar het gekkebekkebeest en vertelt verhalen onderweg.
Podium Statielei 10.30 tot 12.00 zaterdag23juni
ALLE KINDEREN MOETEN MEEHELPEN!

FIGUREN DIE ERIC ONDERWEG TEGENKOMT:
- De burgemeester op het groot podium kondigt Eric aan vertelt bovenstaand verhaal en Eric komt al trommelend aan en vraagt aan de burgemeester of ze een idee heeft waar het gekkebekkebeest(GBB) zou kunnen zitten. De burgemeester denkt dat Sint Benedictus daar meer van weet want die staat op het wapenschild.
Eric zegt dat St B de man is die bezig is met zuiverheid en aandacht voor kleine dingen. De kinderstoet vertrekt. (Antwerpsestwg, Eggestraat, Lindenlei en via het Gemeenteplein weer op de statielei naar kledingzaak Dudden, via de Reypenslei weer op de Lindenlei via een buurtweg op den Groten Hof weer op de statielei naar het groot podium)
- Het instrumentenfabriek(wordt geleverd door Eric en staat in de Lindenlei IN DE KELDER VAN EEN TOFFE BUUR DIE HET IN HET OOG HOUDT OF NOG BETER IN EEN NOG TE ONTDEKKEN MYSTERIEUZE SITE EN EVENTUEEL IN EEN ANDERE STRAAT ONDERWEG) alle kinderen krijgen een instrumentje.
- St Benedictus(liefst Peter Hardy, de schepen van cultuur) is verkleed als pater en borstelt de stoep voor keldingzaak Dudden op de Reypenslei. St B heeft een probleem met zwerfvuil en vraagt de kinderen om onderweg niets meer op de grond te gooien want St B wordt een dagje ouder en vlugger moe. ERIC VERTELT EEN VERHAAL OP EEN VERHOOG ELECTRICITEIT EN KLEIN MOBIEL GELUID EN MICRO VOORZIEN
St B meent te weten dat befaamde ridder van Cantecroy weet waar het oranje en blauwe gekkebekkebeest zich bevinden en neemt de kinderstoet mee naar de Lindenlei via een buurtweg naar den Groten Hof en bij een andere plaatselijke handelaar in de buurt van de hoek met de Statielei staat de ridder.
- De ridder van Cantercroy(liefst de schepen van jeugd, Erik Broeckx verkleed in ridder) vertelt dat zijn voorouders nog hebben meegevochten in de Guldensporenslag (uitleg over de slag) en dat hij achter Fort 4 woont in het kasteel VC maar dat hij zeer misnoegt is omdat er zoveel kauwgom op straat ligt en dat dit toch geen zicht met al die zwarte plekken. VC meent te weten waar de GBB zich bevinden, in de kelders van het gemeentehuis, via de statielei naar het gemeentehuis IN DE KELDERS. ERIC VERTELT EEN VERHAAL OP DE MOBIELE PA
- Gekkebekkenbeesten (liefst vld-schepen en cd&v-schepen verkleed in 1blauw en 1oranje beestige GBB) worden van de kelders naar het groot podium gebracht. Daar vat Eric het verhaal en het avontuur nog eens samen.
De GBB vertelen dat zij niet meer in het bos kunnen leven omdat al het vuil dat mensen op de grond smijten, door de Noorderwind, in het bos terecht komt en dat alle dieren zijn moeten vluchten. De GBB wonen niet graag in vochtige kelders en willen weer naar het bos. Ze geven alles weer (WAPENSCHILD, KOFFIEKOEKEN(voor alle kinderen?), SLAGERSMES) op voorwaarde dat de kinderen plechtig beloven niets meer op de grond te zullen smijten.
De maffe GBBrondedans met de kinderen en tis gedaan.